WordPress… en hoe jij wordt belazerd !!!

Dat uw Slimme Vrijgezel WordPress websites maakt is met gemak wel duidelijk.  Het is een wondere wereld waar jij als ondernemer / klant weinig vat op hebt.  Toch is het niet zo heel ingewikkeld.  Ik ga dat proberen uit te leggen.  Dat ik hier geen vrienden mee maak … dat wordt jullie vanzelf duidelijk.

Google beloftes

Allereerst hebben we de bedrijven die websites aanbieden en jou beloven hoog in Google te verschijnen.  Dit is vrijwel onmogelijk.  Daar hoef je niet al te slim voor te zijn.  De kosten zijn daarvoor erg hoog. Het resultaat is sowieso het geld niet waard.  Dan praat ik niet over de Albert Heijn maar over de lokale ondernemer.

Thema’s, skins en builders

Uiteraard maak ik ook gebruik van thema’s, skins en een builder.  Ik ben geen programmeur (nog net niet).  Ik ben vormgever die wel wat kan met CSS.  Daar kan ik mee vormgeven en dat is voldoende.  Wat scherts mijn verbazing, er zijn bedrijven die complete websites kopiëren en voor veel geld verkopen.  Dat kunstje kan ik natuurlijk ook maar dan heb jij een website net als ieder ander.  Erger nog … ze vragen er grof geld voor en het is niets anders dan … copy > paste.  M.a.w. 2 uurtjes werk.

Plugins

Dat is en blijft een lastig verhaal.  Plugins kunnen veel geld kosten.  Wie betaalt die ?  Ik heb voor mijzelf een lifetime WPML aangeschaft.  Deze plugin heb ik nodig om websites in meerdere talen te kunnen bouwen.  Bereken ik dat door aan mijn klanten ?  Nee, natuurlijk niet.  Maar … jij als onwetende klant zou ik een poot uit kunnen trekken !!!

De meeste plugins hebben een gratis variant.  Dat is even zoeken maar daar kan de gemiddelde website prima mee leven. Laat je niet gek maken.

Kosten website

Wat mag een website kosten ?  Ik verbaas mij er over wat mensen betalen voor een website.  Dat is dus ook de reden van mijn blog.  2500 euro voor een simpele website vind ik erg veel.  Aan de andere kant heb je ze ook die het voor 500 euro doen.  Dat kan als je het er bij doet.  Verwacht er dan niet teveel van.  Mijn websites -inclusief vormgeving- gaan vanaf 1500 euro.  Ik vind dat een fair bedrag voor iets wat persoonlijk voor jouw gebouwd wordt.

Onderhoud

Onderhoud van websites is noodzakelijk.  Niet omdat ik dat zo heel erg leuk vind.  Updates, backups enz. zijn wel nodig.  Ook daar worden veel mensen zwaar voor de gek gehouden.  Ja, het is best wat werk.  Maar 20 euro per maand is meer dan voldoende.

Hosting

Lang verhaal kort … 75 euro per maand inclusief https:// uiteraard.

AVG / GDPR

Niet zo heel spannend en in goed overleg snel opgelost.

Conclusie

Vele ondernemers betalen zich scheel aan hun website terwijl dat niet nodig is.  Dat ik met deze blog een beroepsgroep te kakken zet is duidelijk.  Ik kan en wil zo niet werken.  Zou er ook slecht van slapen.  De laatste twee weken heb ik al mijn websites weer up-to-date gemaakt.  Ook ik heb nieuwe inzichten en wijsheden.  De techniekjes gaan erg snel.  Dat betalen mijn klanten niet en is ook niet nodig.

Het is een wondere wereld waar je snel belazerd wordt … ik waarschuw maar één keer.
Vraag gerust mijn klanten hoe ik er mee om ga.